Klinikkens historie

Klinikkens historie

Kiropraktorerne Hviid har en lang og stolt historie som kiropraktisk klinik i Danmark. Klinikken blev grundlagt allerede tilbage i 1951 af Henning og Aase Hviid, som på daværende tidspunkt var nogle af de eneste kiropraktorer i Danmark, og lang tid før kiropraktik blev en anerkendt behandlingsform i Danmark for lidelser forbundet med bevægeapparatet.

I 1994 overtog sønnen Carsten Hviid praksis og drev den frem til sin pension i 2020.

Klinikken er i dag ejet af Klinikfællesskabet Rygcenter Midt, der ligeledes driver Rygcenter Midtvest og Rygcenter Djursland.

Kiropraktisk behandling er en del af det offentlige behandlingssystem, hvilket betyder at alle danske kiropraktorer er i dag autoriserede. Autorisationen sikrer patienten, at kun kiropraktorer, der opfylder de uddannelsesmæssige krav bliver autoriserede af Sundhedsstyrelsen, og får ret til at kalde sig kiropraktorer.

Klinikken, som er medlem af Dansk Kiropraktor Forening og har overenskomst med Den Offentlige Sygesikring, ligger på Banegårdspladsen 4 i Århus. Udover behandlingsfaciliteter råder klinikken også over trænings- og røntgenfaciliteter og fremstår som en moderne kiropraktor klinik med speciale i diagnostik og god patienthåndtering.

Kiropraktor Henning Hviid
ch