Region Midt ansætter kiropraktorer i sygehusvæsenet

Hos Kiropraktorerne Hviid i Århus glæder vi os over, at der nu også i Region Midt er ansat kiropraktorer i det offentlige sygehusvæsen.

Den 1. august blev staben på Rygcenteret udvidet med 2 kiropraktorer. Kiropraktorerne Marie Harley og Charlotte Møller skal fra den dato indgå i det tværfaglige arbejde og hjælpe med at nedbringe ventelisterne. At ventelisterne for fremtiden bliver kortere kan kun glæde kiropraktorerne Hviid i Århus.

Hospitalskiropraktorer Region midt

Kiropraktor Marie Harley udtaler til fagbladet Kiropraktoren, at ”det bliver rigtig spændende at være i et job, hvor vi bliver en del af noget nyt og får mulighed for at sætte aftryk på det lige fra starten. Forhåbentlig kan vi være med til at åbne dørene for andre kiropraktorer”.

Ledende overlæge Ulrik Fredberg giver da også udtryk for, at man på Silkeborg Rygcenter ikke er i tvivl om fagligheden hos kiropraktorerne, fordi man har set, at kollegerne på Rygcentret i Middelfart samarbejder uproblematisk med kiropraktorer. Den ledende overlæge oplyser endvidere, at der for 10 år siden blandt lægerne var en frygt for, at kiropraktorerne havde andre forklaringer på årsagerne til besvær fra bevægeapparatet end lægerne. Ulrik Fredberg understreger, at der ikke længere er denne skepsis. Denne tillid til kiropraktorerne skyldes uddannelsen til kiropraktor ved Syddansk Universitet i Odense. Uddannelsen i Klinisk Biomekanik (kiropraktor) startede op i 1994 og har altså i år 10 års jubilæum, og der er indtil nu uddannet mere end 250 kiropraktorer fra SDU.

De to nyansatte kiropraktorer skal selvfølgeligt ind og bevise deres værdi, men den ledende overlæge udtaler, at han ikke er bekymret, fordi ”vi arbejder meget på tværs i vores faglige teams, og det betyder, at den enkeltes faglighed hurtigt bliver udstillet og kendt. Her kar kiropraktorerne ikke noget at frygte” – udtaler Ulrik Fredberg, som samtidigt udtaler, at han glæder sig til at få de to med på holdet.

Det glæder kiropraktorerne Hviid i Århus, at det to nyansatte kiropraktorer begge er erfarne med flere års erfaring fra klinisk arbejde. Charlotte Møller har virket ved Rygcentret i Give gennem 4 år, og hun har endvidere erfaring fra privat praksis. Marie Harley har små 4 års erfaring fra kiropraktorpraksis.

Rygcenter Banegårdspladsen

Banegårdspladsen 4

8000 Århus C

86181700

Online Booking