Lændeproblemer

Ondt i lænden

Mere end halvdelen af kiropraktorens patienter har lændeproblemer. 80% af den voksne befolkning får på et eller andet tidspunkt ondt i lænden. Hold i lænden opstår ofte pludseligt i forbindelse med fysisk belastning, hosten, nysen, træk, kulde eller en forkert bevægelse. Lændesmerterne kommer fra en fastlåsning og irritation af leddene i den nederste del af ryggen. Kiropraktoren kan løsne de fastlåste led og genoprette den normale bevægelighed i ryggen.

Foto: www.rønnfoto.dk

Hasteundersøgelser

Hvis rygsmerterne er ledsaget af problemer med at kontrollere blærefunktion, med følelsesløshed i skridtet eller med pludselig opstået kraftnedsættelse i det ene eller begge ben, skal du søge kiropraktor eller læge med det samme.

Lændeproblemer hos gravide

Mange gravide oplever, at de får problemer med lænden i løbet af graviditeten. Hos alle gravide sker en opblødning af kroppens ledbånd. Dermed bliver leddene mere bevægelige. Samtidig sker der under graviditeten en radikal forskydning af tyngdepunktet, der kan resultere i problemer med lænd eller bækken. Lændesmerterne skyldes fastlåsning og irritation af leddene i den nederste del af ryggen. Kiropraktorens behandling går derfor ud på at løsne de fastlåste led og genoprette den normale bevægelighed i ryggen – en behandling, som ikke påvirker det ufødte barn.